Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin adının Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Pamukkale Kongre ve Kültür Merkezi olarak değiştirilmesinin yarattığı yankılar sürüyor. 26 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Denizli Platformu da tartışmalara katıldı, ortak akıl, sağduyu ve yapıcı diyalog çağrısı yaptı.
Denizli Platformu’ndan yapılan yazılı açıklama ile son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin isminin Pamukkale Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi kararının yarattığı tartışmaların yakından takip edildiği belirtildi.
“TOPLUMSAL HAFIZANIN KORUNMASI AÇISINDAN DEĞERLİ”
Kente önemli hizmetlerde bulunmuş, değer katmış her ismin yaşatılması, katkılarına yakışır bir biçimde hatırlanmasının, toplumsal hafızanın korunması açısından değerli olduğunun ifade edildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Bununla birlikte mevcut kararların doğruluğu ve kamu yararı ilkeleri çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi de elbette mümkündür. Alınan her kararın mutlak doğru kabul edilmesi yerine, toplumsal fayda, ortak akıl ve kapsayıcılık ilkeleri ışığında sorgulanabilir ve tartışılabilir olması, demokrasimizin gereğidir. Ancak, isimler ve semboller üzerinden yürütülen tartışmalar, şehrimizin gerçek gündemi olan üretim gücü, ekonomik kalkınma ve istihdam başlıklarının önüne geçmemelidir. Özellikle sanayicimizin, ihracatçımızın, üreticimizin, zorlu bir dönemden geçtiği bu süreçte;siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak, şehrimizinöncelikli konularına, ekonomik kalkınmasına ve refahına odaklanmamız büyük önem taşımaktadır.Gündemimiz, üretim, istihdam, ihracat ve sürdürülebilir kalkınma olmalıdır.”
“DENİZLİ SANAYİ, TİCARETV E TURİZM İLE ÖNE ÇIKIYOR”
Denizli’nin sanayi, ticaret ve turizm şehri kimliğiyle öne çıktığının hatırlatıldığı açıklamadı, “Tarih boyunca üretimiyle, çalışkan insanlarıyla ve kurumlar arası iş birliği kültürüyle anılmış; siyasi görüşlerden bağımsız, ortak akla dayalı yaklaşımlarla önemli kazanımlar elde etmiştir. Denizli Platformu, bu yaklaşıma en güzel örnektir. Platformumuz kurulduğu 2001 yılından bu yana, farklı görüş ve alanlardan 26 sivil toplum kuruluşunu bir araya getirerek, şehrin ortak akılla yönetilmesi anlayışının en güçlü temsilcilerinden biri olmuştur” denildi.
“SİYASİ ÇEKİŞMELERDEN UZAK ADIMLAR ATILMALI”
Kentin menfaatleri doğrultusunda, tüm tarafları sağduyulu bir zeminde, yapıcı bir diyalog ortamında buluşmaya ve şehrin geleceği için iş birliği içinde çalışmaya davet eden Denizli Platformu, açıklamada “Bu süreçte tüm yerel aktörlerden beklentimiz, siyasi çekişmelerden uzak, yapıcı ve kapsayıcı bir anlayışla Denizli'nin ortak menfaatlerini önceleyen adımlar atılmasıdır” ifadesine yer verdi. METİN ELTAŞ